Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Pro-Palestinademonstratie op campus VU verloopt rustig

17 mei 2024, 14.06 uur · Door AT5

Op de VU-campus aan de De Boelelaan is, wordt vanmiddag een Pro-Palestinademonstratie gehouden. Naar aanleiding van eerdere demonstraties op de UvA heeft de universiteit een aantal veiligheidsmaatregelen genomen. De demonstratie, waar zo'n tweehonderd mensen aanwezig zijn, verloopt gemoedelijk.

inter visual studio / Michel van Bergen

Sinds vorige week maandag zijn er meerdere protesten geweest, die grotendeels bij de UvA georganiseerd werden. Sinds die reeks aan acties wordt er nu dus ook bij de VU gedemonstreerd.

Vanwege de gebeurtenissen bij de UvA heeft de VU vandaag een meerdere veiligheidsmaatregelen genomen. Zo is maar een deel van de ingangen open en moeten studenten die naar binnen willen zich eerst identificeren.

De demonstraties bij de UvA liepen meerdere keren uit de hand. Zo eindigden de bezetting van een deel van het Roeterseiland en het Binnengasthuisterrein in een harde ontruiming van de ME. Afgelopen maandag liepen na een demonstratie meerdere gemaskerde demonstranten het ABC-gebouw van de UvA binnen, waar ze vervolgens vernielingen aanrichtten.

Een woordvoerder van de VU laat weten dat de demonstratie vandaag zonder problemen verloopt. "Het is een vreedzaam protest en we zien dat opvallend weinig mensen gezichtsbedekking dragen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938