Start van hoofdcontent

Diemen

nl

Verdachte vlucht van balkon naar balkon bij inval in drugswoning

22 mei 2024, 13.00 uur · Aangepast 22 mei 2024, 14.48 uur · Door AT5

Op de Rode Kruislaan in Diemen heeft de politie vandaag vier verdachten aangehouden tijdens een inval bij een woning. In de woning werd, naast drugs, ook geld gevonden. Twee verdachten van 21 en 35 jaar oud komen uit Diemen, de andere twee (44 en 48 jaar) hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. 

Martin Damen

In de vroege ochtend, rond 06.00 uur, viel de politie een woning aan de Rode Kruislaan in Diemen binnen. Drie verdachten konden in de woning zelf worden aangehouden, de vierde ging er vandoor en sprong van balkon naar balkon. 

Vluchtactie 

"Tijdens zijn vlucht ontdoet hij zich van diverse (drugs)pakketten door ze in naastgelegen vijver en bosschages te gooien", schrijft de politie. De man wordt aangehouden wanneer hij van twee hoog naar beneden valt en op het lagere balkon terechtkomt. Daar raakt hij door zijn val gewond. 

De verdachte is vervolgens onder bewaking van de Ondersteuningsgroep (OG) naar het ziekenhuis gebracht. Nadat hij was gecontroleerd op verwondingen, is hij naar de cel gebracht, waar hij vast zit voor nader onderzoek.

Alle vier de verdachten zijn voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie en zullen worden verhoord. "De drugspakketten zijn uit het water en de bosschages gehaald en zullen op inhoud worden onderzocht", aldus de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938