Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Grote drukte verwacht in Arenagebied vanwege drie gelijktijdige concerten: "Vermijd de spits"

23 mei 2024, 13.52 uur · Aangepast 25 mei 2024, 16.22 uur · Door AT5

Olivia Rodrigo in de Ziggo Dome, Pulp in AFAS Live en De Toppers in de Arena: ze treden vrijdagavond gelijktijdig op en daarom wordt er grote drukte verwacht op de Johan Cruijff Boulevard. Mensen die een kaartje hebben, worden gewaarschuwd: "Kom op tijd en vermijd de spits"

John Reedijk / Connor McGranahan

Het komt niet vaak voor dat er op één avond iets in de Arena, de Ziggo Dome én de AFAS Live georganiseerd wordt, maar vrijdagavond is het raak in Zuidoost. Zowel De Toppers als Olivia Rodrigo treden vrijdag en zaterdag op.

In de AFAS Live staat op vrijdag een concert van de Britse band Pulp op het programma. Voor komende zaterdag stond er ook een show gepland, maar die is verplaatst naar een ander moment. 

Daardoor zal het vooral vrijdagavond druk worden in het Arena-gebied. "Vertrek ruim op tijd van huis en vermijd de spits", waarschuwt evenementenbedrijf Mojo. "We raden je aan om je heen- en terugreis goed voor te bereiden, ruim op tijd van huis te vertrekken en rekening te houden met de drukte en vertragingen."

De NS zet vrijdagavond extra treinen in, in een poging alle reizigers een plekje te kunnen bieden. Ook het GVB heeft maatregelen genomen: alle metro's die langs Bijlmer Arena komen rijden iets langer door. Zo kunnen concertgangers die op CS op de trein willen stappen om 0.30 uur, 0.45 uur en 1.00 uur nog metro 54 pakken. Lijn 50 naar Isolatorweg rijdt één keer extra, om 0.45 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938