Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Geen optredens meer, maar Youp gaat zich niet vervelen: "Ik ga de 84 halen, zegt mijn dokter"

26 mei 2024, 07.00 uur · Door Nadine van Ginkel

Na een carrière van ruim vijftig jaar en duizenden shows stopt Youp van 't Hek voorgoed met optreden. Gisteravond gaf de 70-jarige cabaretier zijn laatste show in Carré, 'De Laatste Ronde'. Vlak voor zijn allerlaatste optreden sprak AT5-verslaggever Nadine van Ginkel uitgebreid met Youp. 

Het ging uiteraard over de imposante carrière van de Amsterdamse grappenmaker. Maar ook over zijn gezondheid, zijn vrouw Debbie en zijn huisje in Italië. 

In de afgelopen jaren heeft Youp de nodige gezondheidsproblemen gehad en een paar weken geleden kreeg hij tijdens een optreden een black-out. "Dat was bizar. Ik wist het echt niet meer. Het volgende optreden was echt doodeng. Maar het ging goed."

Youp van 't Hek en Nadine van Ginkel - AT5

"Ik laat nu een volle zaal achter." Op het podium zien we Youp dus niet meer, maar hij blijft wel doorgaan met schrijven. Volgens zijn dokter wordt hij zeker 84 en hij wil de komende veertien jaar dan ook goed benutten.  

"Ik heb een leuk klein huisje gekocht in Italië en ik ga daar lekker schrijven'', aldus Youp. "Daarnaast heb ik ook nog een hele leuke vrouw en hele goede vrienden. Ik vermaak me wel."

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda