Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

Straten rond ARTIS op 7 juni afgesloten voor het KinderBeestFeest

3 juni 2024, 13.00 uur · Aangepast 3 juni 2024, 19.33 uur · Door Luuke Westelaken / Informatief

Het KinderBeestFeest in ARTIS komt er weer aan. Meer dan 300 ambulance-, brandweer en defensievoertuigen rijden op 7 juni met loeiende sirenes naar de dierentuin. Ze vervoeren kinderen met een chronische ziekte, een beperking of een specifieke zorgvraag naar ARTIS. Daarom zijn verschillende straten rondom de dierentuin die dag afgesloten.

AT5

Het Verkeer ruilt deze week de bouwplaats  in voor een  hele andere locatie, namelijk ARTIS. De dierentuin is op 7 juni het decor van het KinderBeestFeest.

"Het KinderBeestFeest wordt georganiseerd voor kinderen met een beperking of zorgbehoefte", legt Iris Kuethe van de organisatie uit. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes worden zij door ziekenhuizen en instellingen uitgenodigd voor een exclusieve avondopening in ARTIS.

"Blije gezichten"

Het evenement wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. Eén van hen is Fanny Schutte, die al jaren meehelpt tijdens de dag. ''Het mooie aan het feest is de saamhorigheid die ontstaat, de verbinding, de emoties en de blije gezinnen die je ziet", vertelt ze.

Quote

''Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant. En wel zwaaien hè''

IRIS KUETHE & FANNY SCHUTTE MET MASCOTTE KOCO VAN HET KINDERBEESTFEEST

Afsluitingen

ARTIS sluit vrijdag een uur eerder dan normaal, om 17:00. Bezoekers kunnen het park dan nog rustig verlaten. Het parkeerterrein kan je alleen verlaten via de Plantage Doklaan. 

Tussen 16.00 uur en 23.00 uur zijn er verschillende straten afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers. Het gaat om de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan. ''Dan stappen de kinderen uit de voertuigen op straat, dus dat moet veilig zijn,'' vertelt mascotte Koco.

Ook geldt er tussen 12.00 uur een parkeerverbod aan beide zijden van de Plantage Middenlaan, Plantage Kerklaan, Plantage Doklaan, Henri Polaklaan en de Plantage Parklaan. ''Dan moet je echt zorgen dat je auto weg is, anders wordt die weggesleept,'' vertelt Kuethe. 

Daarnaast wordt de Anne Frankstraat ter hoogte van de Latjesbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. En tenslotte wordt tram 14 omgeleid tussen 16.00  en 23.00 uur, tussen het Alexanderplein en het Rembrandtplein via het Frederiksplein.

Kinderbeestfeest - Politie Diemen Ouder-Amstel

Wie op vrijdagmiddag 7 juni de grote groep hulpverleningsvoertuigen naar Artis ziet rijden, hoeft niet te schrikken. ''Kom vooral kijken en zwaaien naar de kinderen die langskomen. Want het zijn echt VIP's,'' vertelt Koco. Kuethe, Schutte en Koco hebben hiervoor een mooi motto, in koor roepen zij: "Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant! En wel even zwaaien, hè"

Voor reguliere bezoekers is Artis 7 juni geopend tot 17:00 uur. 

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad lees je op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Het Verkeer is ook te vinden op YouTube

Heb je vragen of suggesties voor de redactie van Het Verkeer, mail dan naar: [email protected]

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.