Start van hoofdcontent

Stad

nl

Change= verdwijnt na zeven jaar uit pand aan August Allebéplein

28 mei 2024, 18.50 uur · Aangepast 28 mei 2024, 19.01 uur · Door AT5

Change= vertrekt definitief uit het pand aan het August Allebeplein in Nieuw-West. Het bedrijf was al even geen eigenaar meer, maar stopt nu ook in de rol van beheerder.

AT5

Change= begon zeven jaar geleden als eigenaar en beheerder van het gebouw, waar werkende jongeren tussen de 20 en 35 jaar wonen. Al die tijd lag het bedrijf in de clinch met de huurders, onder meer vanwege in hun ogen onterechte extra kosten die ze moesten betalen. 

In 2021 oordeelde de kantonrechter al dat de zogenoemde 'communitykosten' die Change= vroeg in strijd met de wet waren. Later oordeelde de rechtbank ook dat Change= miljoenen teveel aan servicekosten inde.

Later zou Changes zowel het pand in Nieuw-West als het gebouw in Zuidoost van de hand doen, waarna het aanbleef als beheerder van de panden. In Nieuw-West komt daar nu een einde aan, waardoor Change= officieel niet meer betrokken is bij het pand. 

Het pand in Zuidoost kwam begin dit jaar nog in het nieuws toen bewoners plotseling geen internet meer hadden door sabotage van de beheerder:

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938