Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Man dagenlang gegijzeld na 'date', politie deelt beeld verdachte

29 mei 2024, 09.00 uur · Aangepast 29 mei 2024, 17.24 uur · Door AT5

Een man is vorig jaar juli dagenlang gegijzeld na een datingafspraak die hij gemaakt dacht te hebben. Het slachtoffer (52) werd in woningen in de Jan Rebelstraat en Kinkerstraat vastgehouden. De politie is nu op zoek naar een man die de bankpas van het slachtoffer zou hebben gebruikt.

AT5

Volgens de politie werd het slachtoffer gelokt via een afspraak op een datingapp. Toen hij op de afgesproken plek aankwam, werd hij niet opgewacht door zijn date, maar door twee jongens, die hem onder bedreiging van een vuurwapen meenamen naar een woning in de Jan Rebelstraat.

In die woning werd de man urenlang vastgehouden, waarbij zijn telefoon werd afgepakt en hij de code van het apparaat moest afgeven. Ook is er tijdens de gijzeling ingebroken in de woning van de man. 

Gevlucht

De volgende dag werd het slachtoffer meegenomen naar een woning op de Kinkerstraat, waar hij volgens de politie op enig moment wakker werd. Omdat er op dat moment verder niemand in de woning was, vluchtte het slachtoffer de woning uit. Kort daarna meldde hij zich bij de politie.

Ondertussen is er ruim 23.000 euro van de bankrekening van het slachtoffer gehaald. De man op de beelden wordt gezocht omdat hij de bankpas van het slachtoffer gebruikt. De politie wist eerder al vijf mannen aan te houden. Het gaat om drie Amsterdammers van 17, 19 en 54, een 23-jarige Belg en een 53-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938