Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Man die omkwam op Schiphol klom bewust in draaiende motor van vliegtuig

30 mei 2024, 19.57 uur · Aangepast 31 mei 2024, 11.23 uur · Door AT5

De man die gistermiddag op Schiphol omkwam, klom bewust de draaiende motor van een vliegtuig in. Dat meldt Koninklijke Marechaussee na onderzoek. De man werkte bij een bedrijf op de luchthaven. 

Inter Visual Studio

Het vliegtuig stond gistermiddag op het punt om te taxiën naar de startbaan. De Cityhopper van KLM wilde vertrekken naar Billund in Denemarken (vlucht KL1341).

Alle passagiers en crew werden na het incident van boord gehaald. Later op de dag zijn ze alsnog naar Denemarken gevlogen. 

Afschuwelijk

Eerder liet KLM weten dat er 'een afschuwelijk incident heeft plaatsgevonden waarbij een persoon in een draaiende vliegtuigmotor is beland'. KLM-directeur Marjan Rintel schrijft dat 'onze gedachten uitgaan naar de naasten van de overledene en alle mensen die het ongeval hebben gezien'. 
   
Demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers gebruikt ongeveer dezelfde woorden: "Verschrikkelijk nieuws over een dodelijk ongeluk op Schiphol vandaag. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en de mensen die getuige waren van het ongeval."

Op de luchthaven hingen gisteren meerdere vlaggen halfstok ter nagedachtenis aan het slachtoffer. Uit eerbied voor het slachtoffer en zijn familie wil de Marechaussee niet meer kwijt over het incident. 

Heb jij hulp nodig?
Heb jij vragen over zelfmoord of heb je hulp nodig? Praten of chatten kan (anoniem) via 113.nl, bel 113 of gratis met 0800-0113.