Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 39: Aquaria & Oude Bekenden

3 juni 2024, 19.37 uur · Door Waldy van Geenen

Het einde van een tijdperk, en de zoektocht naar een thuisplek. Damsko is wat serieuzer deze aflevering, waarin we verschillende Amsterdammers ontmoeten die op hun manier struggelen met dagelijkse zaken.

AT5

In de rubriek De Spot gaan we op bezoek bij Loesje Hovestad-Van Koert. Zij staat er sinds kort alleen voor in de unieke tropische vissenwinkel die zij runt. Haar man is namelijk pas geleden overleden. Na 53 jaar is Loesje van plan de winkel te sluiten, omdat het met haar 82 jaar wat zwaarder wordt zeker nu ze alleen is. Ze neemt ons mee door de winkel voor een rondleiding.

In de miniserie ‘De Rechtbankmeneer' bezoekt Maarten zoals altijd weer de Rechtbank. Hij doet dat immers de afgelopen 45 jaar vijf dagen per week. Ook vertelt hij over een van de beste advocaten die hij ooit gekend heeft: zijn vader. Na het concentratiekamp in Dachau overleefd te hebben ging hij rechten studeren en schreef er zelfs een boek over.

AT5

In de rubriek ‘De Kaart' vertelt de Spaanse Julia zich niet echt meer verbonden te voelen met haar landgenoten. Alleen trok ze erop uit om haar nieuwe thuisplek te vinden. Alleen heeft ze het idee die nooit te zullen gaan vinden. Julia fantaseert openlijk over haar Utopia, terwijl ze bekent zich op dit moment nergens op thuis te voelen.

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938