Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gemeente geeft ruim drieduizend in beslag genomen fietsen weg

3 juni 2024, 12.52 uur · Aangepast 3 juni 2024, 13.47 uur
Door AT5 · Foto: AT5

De gemeente gaat 3250 niet opgehaalde fietsen uit het fietsdepot weggeven. Ze gaan onder meer naar scholieren, voetbalclubs, asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne. 

Volgens de gemeente kunnen de asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne zo makkelijker naar school of werk komen. Ze worden ook gebruikt voor fietslessen voor kinderen en voor re-integratietrajecten. Er worden fietsen uitgekozen die van goede kwaliteit zijn en ze worden opgeknapt, zodat ze veilig zijn.

"Fietsen staat voor mij voor vrijheid", laat wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) weten. "Ik wil dat zoveel mogelijk Amsterdammers die willen fietsen ook een fiets krijgen, zodat zij zich gemakkelijk en betaalbaar door de stad kunnen verplaatsen."

In het fietsdepot staan fietsen opgeslagen die verkeerd geparkeerd waren of ergens te lang stil stonden. Na het betalen van een boete kunnen ze worden opgehaald door de eigenaar, maar een groot deel van de fietsen wordt nooit meer opgehaald

De gemeente heeft al vaker fietsen uit het fietsdepot weggegeven. Eerder werden er 1.139 fietsen gedoneerd aan deelnemers van fietslessen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938