Start van hoofdcontent

Amsterdam Informeert

nl

Jeahnio (11) verheugt zich op gratis ritjes met het OV: "Zo kan ik vaker mijn oma bezoeken"

18 juni 2024, 10.00 uur · Aangepast 18 juni 2024, 10.53 uur · Door Joe Hammond / Informatief

Amsterdamse kinderen van 4 t/m 11 jaar oud reizen vanaf 20 juli gratis met tram, bus en metro door de stad. In Amsterdam Informeert volgen we Jeahnio (11 jaar) en zijn oma die als voorproefje alvast met het OV naar de bibliotheek gaan.  

AT5

Jeahnio en zijn oma wonen in stadsdeel Nieuw-West maar vandaag gaan ze naar de bibliotheek in het centrum. Jeahnio is namelijk gek op boeken, en oma Clea geniet ervan om onderweg in de tram gezellig te kletsen.

Jeahnio is enthousiast over het gratis OV vanaf de zomervakantie : "Ik vind het heel fijn en handig, want zo kan ik vaker mijn oma bezoeken. En ik kan meerdere bibliotheken bekijken en leukere uitstapjes maken."

Ook oma is blij met het gratis ov voor kinderen. "Eindelijk kan ik nu grotere afstanden gaan afleggen met hem. Het OV vind ik prachtig. We gaan er echt van genieten."

Quote

"Je ziet veel meer van Amsterdam en de veranderingen gebeuren. Dan wordt je wereld alleen maar groter."

Oma Clea

Met een dromerige blik staart Jeahnio in de tram uit het raam. "Kijk, een mooi roze gebouw," deelt hij enthousiast. Oma Clea vindt gratis OV van groot belang voor kinderen en hun ouders: "Ik denk dat het voor ouders heel belangrijk is, omdat het vrij duur is. Je ziet veel meer van Amsterdam en de veranderingen gebeuren. Dan wordt je wereld alleen maar groter."

Lizzy Nanninga, als projectleider werkzaam bij de gemeente Amsterdam, legt hier de nadruk op:  "Door het openbaar vervoer gratis te maken voor kinderen, kan elk kind nu genieten van leuke activiteiten."

AT5

Voorwaarden

De actie geldt voor Amsterdamse kinderen (ook uit Weesp) van 4 t/m 11 jaar. Kinderen hebben wel een persoonlijke ov-chipkaart nodig.  Het gratis reizen kan aangevraagd worden vanaf 1 juli en de actie loopt t/m 5 januari 2025. Met de actie kunnen kinderen elke dag gratis in Amsterdam reizen tussen 9.00 en 21.00 uur.  Er moet wel altijd een volwassen begeleider meereizen, die moet wel betalen.

Meer informatie op: amsterdam.n/gratisovkinderen