Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eindexamenleerlingen wachten in spanning op verlossend telefoontje

12 juni 2024, 20.00 uur · Aangepast 17 juni 2024, 11.50 uur · Door Tjeerd Kleijn & Eva Leliveld & Brechje van Campen

Vandaag hebben bijna 200 duizend eindexamenleerlingen te horen gekregen of ze zijn geslaagd of niet. Zo ook Milo (16) uit Diemen en Kelebek (18) uit Zuid.

Hoewel de eindexamens op het vmbo-kader hem goed afgingen zit de spanning er bij Milo toch wel in. "Een klein beetje, niet veel." Want eigenlijk weet Milo wel dat de buit binnen is. Wat niet veel later door zijn mentor wordt bevestigd: Milo slaakt na de woorden 'je bent geslaagd' een onderdrukt kreetje. Moeder Diana en oma (via een videoverbinding) kijken trots toe. De alcoholvrije champagne stond al koud. 

Milo - eindexamenleerling vmbo-kader - AT5

De 18-jarige Kelebek uit Zuid voelt toch wel zenuwen. "Ik vind het toch wel erg spannend." De 18-jarige eindexamenleerling van het Vossius gymnasium houdt de hand van haar jongere zusje stevig vast.

Kelebek - eindexamenleerling gymnasium - AT5

De telefoon gaat. Maar die is van haar vader. De telefoon gaat opnieuw, nu die van Kelebek's moeder. Het blijkt beide keren toch voor Kelebek te zijn. Een misverstandje zegt de mentor. Om meteen daarna het goede nieuws te vertellen. "Ik ben heel erg opgelucht en heel erg blij", zegt Kelebek. "Het is gewoon heel fijn dat het zo is gegaan."

Kelebek kan zelfs cum laude slagen als ze ervoor kiest wiskunde te herkansen om het cijfer op te krikken naar een 9. Daar moet ze nog even over nadenken. Eerst maar eens een feestje vieren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938