Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Magneetvissers hengelen AK-47 uit het water, politie onderzoekt echtheid ervan

23 juni 2024, 11.26 uur · Aangepast 23 juni 2024, 18.35 uur · Door Coen van den Braber

Magneetvissers hebben naar eigen zeggen in de gracht bij Osdorp een AK-47 uit het water gevist. "Wat een gigantisch ding", zegt de hobbyvisser, genaamd Timohdie, die trots met het voorwerp op de foto prijkt. De politie heeft het object meegenomen voor onderzoek.

AT5

Ter hoogte van Graswijk 12 in Osdorp waren hij en magneetvisser John Molenaar vanmorgen druk aan het hengelen, totdat ze het object opeens optilden. Ze wisten het meteen: "Dit moet en zal een AK-47 zijn." Ze belden de politie dat ze het machinegeweer hadden gevonden. 

AT5

Die kwamen op hun beurt naar het bruggetje om het voorwerp te onderzoeken. "Ter plaatse stellen we zoiets altijd veilig op sporen, vandaar dat we van alles hebben afgenomen en sporen hebben bewaard."

Look-a-like?

Of het daadwerkelijk om een vuurwapen - en dan dus met name een AK-47 - gaat, kan de politie vooralsnog niet zeggen. "Er worden veel look-a-likes gevonden. En als het al een echt vuurwapen is, gaan we kijken wat voor type en of dat bijvoorbeeld eventueel te linken valt aan iets in het verleden." Het kan wel een tijdje duren voordat dat bekend wordt, want "dit vergt wel even wat tijd en energie".

Sowieso worden bij dit bruggetje vaker bijzondere vondsten gedaan. Zo haalden magneetvissers in 2018 nog een Glock 17 - 9mm uit het water. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938