Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gratis EK-tickets Westergasterras doorverkocht voor 65 euro: "Deze mensen komen op de zwarte lijst"

8 juli 2024, 17.31 uur · Aangepast 14 juli 2024, 11.43 uur · Door Hedwig Goudsmit

Binnen twintig seconden waren ze uitverkocht: de tickets voor het Westergasterras. Het is de enige plek in Amsterdam waar de halve finale van het EK op een groot scherm te zien is. Het Westergasterras rekende alleen servicekosten, maar inmiddels staan er zelfs kaartjes van 65 euro op Ticketswap. "Zij worden direct geblokkeerd."

EK 2024 OP HET WESTERGASTERRAS - SHOTSBYMARV

"Kansloos", zo noemt Bart Elshof de mensen die de tickets voor exorbitant hoge prijzen aanbieden op Ticketswap. Hij is programmeur bij de Westerunie, waar het Westergasterras bij hoort.

Het rekenen van zulke hoge prijzen zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn. Ticketswap heeft namelijk een systeem waardoor ticketverkopers maar een bepaald percentage bovenop de oorspronkelijke prijs kunnen vragen. "Het probleem is dat het gratis kaarten zijn. We hebben alleen servicekosten gerekend. Waarschijnlijk zijn de tickets daardoor niet goed ingelezen."

Quote

"Als je zo je geld wil verdienen? Dat is kansloos..."

Bart Elshof - programmeur Westerunie

Elshof vertelt dat er op het moment dat de tickets in de verkoop gingen er ongeveer 45 duizend unieke bezoekers op de site zaten. "Bizar", zegt hij. Binnen twintig seconden waren alle tickets weg. Bij de kwartfinale duurde het zes minuten.

NH Media

Het is dan ook niet verrassend dat er op Ticketswap nu meer dan zeshonderd mensen een kaartje zoeken voor het event. Wel verrassend zijn de prijzen die mensen door de glitch in het systeem vragen. Sommigen vragen dertig euro, anderen zestig. "Deze mensen komen direct op onze zwarte lijst. Zij kunnen nooit meer een ticket bij ons kopen. Als je zo je geld wil verdienen? Dat is kansloos..."

Rechttrekken

"We zijn op het moment bezig om alles recht te trekken", zegt Elshof. "En de mensen die zulke hoge prijzen vragen, worden geblokkeerd. Het internet vergeet niets!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938