Start van hoofdcontent

Stad

nl

Noodweer trok over de stad, maar overlast bleef beperkt

9 juli 2024, 19.56 uur · Aangepast 9 juli 2024, 22.39 uur · Door AT5

Stevige onweersbuien trokken vanavond over de stad. Het onweer ging gepaard met veel regen en harde winstoten. Het weer zorgde op sommige plekken voor hinder, maar van zware overlast was geen sprake. 

Remi Oerlemans

Het KNMI gaf voor het hele land code oranje af vanwege de harde wind en onweersbuien. In Noord-Holland geldt de weerswaarschuwing sinds 18.00 uur. Inmiddels is geen weerswaarschuwing meer van kracht. 

De eerste buien dienden zich rond 19.45 in de stad aan. Een politiewoordvoerder zegt dat sindsdien 'belletjes regent', maar dat het noodweer niet voor grote incidenten heeft gezorgd. 

Vier bomen omgewaaid

Wel zorgde het weer op sommige plekken voor hinder. Op Centraal kwam het water volgens verschillende reizigers 'met bakken naar beneden'. In de centrale hal bij de metro staat een laagje water en ook via de liftschachten stroomde regenwater het station binnen.  

In totaal waaiden vier bomen om, meldt een woordvoerder van de gemeente. Met name in Noord werden veel meldingen gedaan van takken op de weg. Die worden morgen opgeruimd. 

Het water stroomt de trap af op Centraal:

AT5

Een deel van de A10 Noord werd tijdelijk afgesloten omdat takken op de weg liggen. De afslag naar Volendam was niet begaanbaar. Op de A10 West was tussen de De Baarsjes Sloterdijk een rijstrook afgesloten door water op de weg. 

Vliegtuig en trein

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapte vanwege het weer meerdere vluchten vanaf Schiphol. Het gaat om retourvluchten die naar het  Verenigd Koninkrijk zouden vliegen.

De NS schrapte de Intercity direct-verbindingen tussen Centraal en Rotterdam via de hogesnelheidslijn. Ook internationale treinen moeten omrijden. Naar verwachting rijden de treinen rond 21.00 uur weer volgens de dienstregeling.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938