Start van hoofdcontent

EK 2024

nl

Britse Amsterdammers in dubio: "Kiezen tussen Andre Hazes en David Bowie''

10 juli 2024, 13.40 uur · Door Frederieke Weel

De meeste Amsterdammers zullen vanavond juichen voor Oranje, maar er zijn ook best wel wat die in een behoorlijke spagaat zitten. Want wat doe je als je hart klopt voor zowel de Nederlandse leeuw als de drie leeuwen van Engeland? "Het is alsof je moet kiezen tussen je vader en je moeder."

Volgens Kelly Kelly van Kelly's Expat Shopping, een winkel met Amerikaanse en Britse producten, vliegen de salt en vinegar-chips en ciders de laatste dagen over de toonbank. "Je ziet ook veel mensen met Engeland-shirtjes aan. Het leeft echt", vertelt ze vanuit haar winkel op de Kinkerstraat. 

Kelly trouwde met de Britse Jason Kelly - waardoor ze sinds haar achttiende als Kelly Kelly door het leven gaat - en is de dochter van een Britse vader en Nederlandse moeder. Schrijver James Worthy is ook de zoon van een Brit en een Nederlandse.

Quote

"Wie doorgaat gaat toch verliezen van Spanje. Het heeft helemaal geen waarde wat we nu aan het doen zijn"

James Worthy - zoon van een Brit en een Nederlandse

Hoewel Worthy vanavond voor Engeland juicht, doet Kelly dat voor Nederland: "Ik vind dat toch leuker, we vieren het hier dan echt samen. Bij ons gaat ook wel de airfryer aan vanavond voor een bitterballetje en een frikandelletje. En natuurlijk ook wat Engelse snacks voor de familie die komt"', lacht ze.

Naast de spanning is Worthy vooral trots dat hij uit twee landen komt die het zo ver schoppen. Maar volgens hem heeft deze voorbeschouwing achteraf gezien toch niet zoveel waarde: "Wie ook doorgaat, gaat waarschijnlijk toch wel verliezen van Frankrijk of Spanje. Het heeft eigenlijk helemaal geen waarde wat we nu aan het doen zijn", aldus de Liverpoolfan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938