Start van hoofdcontent

Stad

nl

RAI ontruimd: "Over een uur gaat mijn vlucht maar mijn paspoort ligt nog binnen"

10 juli 2024, 18.06 uur · Door Eva Leliveld & Jesse Vlaarkamp & Yaël van Dansik

Een groot gedeelte van de RAI was vanochtend lange tijd ontruimd. Dit kwam door een verdacht pakketje dat gevonden werd bij de entree van het gebouw. Bezoekers van het congres dat onderbroken werd wachtten een lange tijd buiten en konden zo niet bij hun spullen. Veel internationale bezoekers liepen zo het risico hun vluchten te missen.

AT5

Vanochtend kreeg de politie een melding van de RAI dat er een verdacht pakket gevonden was. "Dit signaal was zo danig serieus dat wij dit groots hebben opgepakt", vertelt Guido Oostrom woordvoerder van de politie Amsterdam. De Bezoekers van het congres European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) werden in fases verzocht het pand te verlaten. 

AT5

Het driedaagse evenement was op de laatste dag aangekomen waardoor veel congresbezoekers hun koffers in de RAI hadden opgeborgen. Het onderzoek duurde enkele uren waardoor het merendeel van de internationale bezoekers van het congres hun vlucht dreigde te missen: "Mijn paspoort ligt binnen en mijn vlucht gaat over een uur!" vertelt een bezorgde bezoeker. Niet iedereen heeft het vliegtuig gehaald.

Na uitgebreid onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) bleek er geen explosief in de koffer te zitten "Het was loos alarm," volgens Guido. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938