Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Restaurant aan Burgemeester De Vlugtlaan per direct gesloten na explosie en beschieting

11 juli 2024, 12.22 uur · Aangepast 11 juli 2024, 12.34 uur · Door AT5

Burgemeester Halsema heeft het Turkse restaurant aan de Burgemeester De Vlugtlaan in Nieuw-West per direct gesloten voor een duur van zes maanden. In de ochtend van 6 juli ging er een explosief af, waarna er op 8 juli een beschieting plaatsvond. Een week eerder, op 1 juli, werden er twee ruiten van het restaurant ingegooid. 

Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Het restaurant, dat dichtbij Plein '40-'45 ligt, werd binnen 48 uur doelwit van twee misdaden. "De incidenten met beschietingen en explosies leveren veel maatschappelijk onrust op en vormen een concreet risico voor de veiligheid van bezoekers en omwonenden', laat de gemeente weten. "Dit betekent een ernstige aantasting van de openbare orde."

Beschieting 

In de nacht van 8 juli, iets na 3.30 uur, waren er nog drie medewerkers in het pand aanwezig, toen het restaurant werd beschoten. Uit voorzorg werd de omgeving door de politie ruim afgezet. Er werd minstens vier keer geschoten. Vlak na de beschieting zouden twee personen op een scooter zijn weggereden. Er werd door de politie gezocht, maar niemand werd aangetroffen.

Explosie

Twee dagen voorafgaand aan de beschieting, vond er op het terras van het restaurant een explosie plaats. Rond 04.45 uur hoorden omwonenden een harde knal. Er ontstond een kleine brand, maar niemand raakte gewond. Net zoals bij het eerste voorval, reden er twee mensen op een scooter weg.

De recherche liet eerder weten rekening te houden met een verband tussen de explosie en de beschieting. Ook vroeg de politie om omwonenden met camerabeelden zich te melden.

De burgemeester kan het bevel tot sluiting intrekken, als 'de sluiting niet langer is vereist in verband met de openbare orde'. De eigenaar van het pand kan een heropeningsverzoek indienen, waarin maatregelen moeten worden opgesteld om herhaling in de toekomst te voorkomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938