Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog eens acht jaar cel voor Saban B.

28 oktober 2009, 16.16 uur · Aangepast 29 oktober 2009, 19.41 uur

De voortvluchtige vrouwenhandelaar Saban B. is woensdag door de rechtbank in Almelo bij verstek veroordeeld tot nog eens acht jaar celstraf.

De straf is hem opgelegd wegens een tweevoudige poging tot moord en een poging tot vrouwenhandel. Vorig jaar zomer kreeg hij al zeven jaar cel opgelegd, ook voor onder meer vrouwenhandel. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden zes jaar celstraf geëist. Dit wegens betrokkenheid bij een steekpartij in 2006. Een handlanger van Saban, Bekir I., werd in dezelfde zaak veroordeeld tot zeveneneenhalf jaar celstraf.

De steekpartij was op 11 mei 2006 in een internetcafé in de Jan Evertsenstraat. Een bewakingscamera heeft de gebeurtenis vastgelegd. Volgens de officier van justitie was Saban B. duidelijk herkenbaar als een van de vijf mannen die achter in de zaak twee andere mannen in elkaar sloegen en op hen instaken.

Saban B. is bij verstek veroordeeld omdat hij half september vluchtte tijdens een verlof. Het gerechtshof in Arnhem had hem een paar dagen verlof gegeven zodat hij zijn pasgeboren kind kon bezoeken.