Stad

Calvé laat kippen de wei in

8 maart 2010, 13.05 uur · Aangepast 8 maart 2010, 13.19 uur

Whatsapp

Scharrelkippen en legbatterijkippen zijn voltooid verleden tijd voor sauzenfabrikant Calvé. Voor de mayonaises en andere sauzen gebruikt het bedrijf voortaan alleen nog maar eieren van kippen die buiten in de wei lopen. Dat liet Calvé maandag weten.

"We zijn ervan overtuigd dat goede smaak komt van goede ingrediënten. In dit geval heeft de kwaliteit van de ingrediënten betrekking op de leefomstandigheden van de kip", zei een woordvoerder van Calvé. Het bedrijf gebruikt jaarlijks zo'n 475 miljoen eieren, waardoor 1,3 miljoen Europese kippen nu de wei in mogen.

Stichting Wakker Dier feliciteert de sauzenmaker met de overstap. "Met deze beslissing is Calvé de eerste grootverbruiker van eieren die overstapt naar de diervriendelijkere vrije-uitloopeieren", aldus een zegsvrouw van de dierenwelzijnsorganisatie. "We hopen dat veel leveranciers het goede voorbeeld volgen."

Vrije-uitloopkippen kunnen in tegenstelling tot scharrelkippen buiten rondlopen. Elke kip heeft minstens vier vierkante meter tot haar beschikking.

Whatsapp