Ajax

'Haarms moet in de Watergraafsmeer'

9 maart 2010, 11.23 uur · Aangepast 17 november 2011, 18.00 uur

Whatsapp

Supportersvereniging Ajax, AFCA Supportersclub en VAK410 hebben een website gemaakt om geld in te zamelen voor een levensgroot standbeeld voor Ajax clubicoon Bob Haarms.

‘Deze man verdient een standbeeld’, is de slogan die de inhoud van de actie in één zin weergeeft. Al direct na een groots georganiseerd afscheid van Haarms na zijn dood vorig jaar, gingen er stemmen op om voor hem een blijvend eerbetoon te realiseren.

Daniel Dekker, woordvoerder namens de opgerichte actiegroep: “Bob was iemand die een onvoorwaardelijke liefde voor zijn club had, iets dat je tegenwoordig nog maar weinig ziet in de voetballerij.” “Hij is voor iedereen echt een icoon. Met een levensgroot standbeeld willen we hem namens de supporters het permanente eerbetoon geven wat de fans graag willen.” Dekker vindt verder dat het standbeeld in de Watergraafsmeer moet komen. Haarms werd daar namelijk 76 jaar geleden tegenover Stadion De Meer geboren.

De komende tijd hoopt de actiegroep de benodigde 60.000 euro voor het standbeeld op te halen. Aankomende zondag zal er rondom de wedstrijd Ajax – PSV al worden gecollecteerd in en rondom de ArenA.

Voor meer informatie kijk op www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl.

Whatsapp