Nog 17.000 euro voor standbeeld Haarms

0
Whatsapp

Ajax

Nog 17.000 euro voor standbeeld Haarms

16 maart 2010, 20.01 uur · Aangepast 19 maart 2010, 15.54 uur

De collecte voor het levensgrote Bob Haarms-standbeeld heeft afgelopen zondag ruim 34.000 euro opgeleverd. De komende weken kunnen alle supporters nog doneren om het benodigde totaalbedrag van circa 60.000 euro zo snel mogelijk te realiseren.

Daniel Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax en tevens woordvoerder van de werkgroep, is tevreden over de opbrengst. "Er is nog nooit zo’n groot bedrag door de supporters opgehaald. In totaal is er nu zo’n 43.000 euro gedoneerd, omdat er via de speciaal opgerichte website in zeer korte tijd al ruim 9.000 euro is gestort."

Ajax-fans die door de drukte niet konden doneren voorafgaand aan Ajax–PSV kunnen dit alsnog doen via de speciaal opgerichte website www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl. Daar worden onder andere nog vierhonderd exclusieve Bob Haarms-sjaals verkocht, waarvan de opbrengst in zijn geheel naar het standbeeld gaat.

Over de mogelijke locatie van het standbeeld wil de werkgroep zich nog niet uitlaten. "Als we het bedrag binnen hebben en we weten exact met welke partijen we in zee gaan, wordt waarschijnlijk ook wel duidelijk welke locaties in aanmerking komen. Tegen die tijd zullen we de supporters nauw betrekken bij de definitieve keuze."

Whatsapp