Start van hoofdcontent

Stad

nl

Compleet gezin Slotervaart crimineel

18 maart 2010, 13.35 uur · Aangepast 19 maart 2010, 13.03 uur

De politie heeft acht leden van een negenkoppig gezin uit Slotervaart opgepakt op verdenking van skimmen en witwassen.

Dat meldt Het Parool donderdag. Het gaat om de vader en moeder, vier volwassen zoons en twee meerderjarige dochters. De acht worden ervan verdacht in totaal ruim 435.000 euro te hebben buitgemaakt door oplichting. Ook een 15-jarige zoon is verdachte in de zaak, maar hij is als enige gezinslid heengezonden.

De acht zitten sinds eind vorig jaar vast. Bij een huiszoeking in december vond de politie ongeveer 135.000 euro in contanten. Het geld was verstopt in jurken van de moeder en een paar van de dochters. Onder de hoes van een strijkplank werd verder apparatuur gevonden waarmee bankpassen kunnen worden geskimd. Op een laptop trof de politie gegevens van geskimde passen aan.

Het gezin, dat in de buurt van de Hart Nibbrigstraat woont, is al langer bekend bij de politie en het stadsdeel. Oudste zoon Mohamed F. (nu 30) was in 1998 betrokken bij de rellen tussen Marokkaanse jongeren en politie op het August Allebéplein. Net als zijn broers Mustapha (28) en Rachid (26), kwam Mohamed in de jaren daarna veelvuldig in aanraking met politie en justitie wegens onder meer inbraken, oplichting, mishandeling en fraude.