Start van hoofdcontent

Stad

nl

Speciale herdenking Hans van Mierlo

23 maart 2010, 08.53 uur · Aangepast 24 maart 2010, 08.44 uur

D66 herdenkt dinsdagavond oprichter en vroegere partijleider Hans van Mierlo tijdens een speciale herdenkingsdienst in de Rode Hoed aan de Keizersgracht.

Van Mierlo overleed op 11 maart op 78-jarige leeftijd. Onder anderen (oud)-politici als Jan Terlouw, Ruud Lubbers, Els Borst en Alexander Pechtold staan dinsdagavond stil bij het overlijden van Van Mierlo. Ook wordt er een documentaire van Edmond Hofland vertoond die gaat over het leven en de stijl van 'Hafmo'.

De afgelopen week hebben ruim 3500 mensen het condoleanceregister op de website van D66 getekend. Van Mierlo werd afgelopen donderdag in besloten kring begraven op begraafplaats Zorgvlied. Daarvoor was er een herdenkingsdienst in de Mozes en Aäronkerk.

Van Mierlo was in 1966 een van de oprichters van (toen nog) D'66. Hij leidde de partij twee periodes, was Tweede Kamerlid, twee periodes minister, vicepremier en werd minister van Staat. Vorig najaar trouwde hij met de schrijfster Connie Palmen, met wie hij sinds 1999 een relatie had.