Stad

NL
V

'Sitek belde politie voor fatale klap'

7 april 2010, 12.09 uur · Aangepast 8 april 2010, 16.17 uur

Rob Sitek, de man die volgens justitie werd doodgeslagen door een taxichauffeur, heeft een paar minuten daarvoor met de politie gebeld.

Dat was om zijn beklag te doen over de hoge ritprijzen die werden gevraagd om naar huis te worden gebracht, zegt zijn broer André Sitek. Volgens André Sitek vertelde de politie aan Rob dat hij naar de ME moest gaan die op het Leidseplein stond, die zou hem wel kunnen helpen. Voordat hij daar aankwam vond het fatale incident met de taxichauffeur plaats, als gevolg waarvan Sitek het leven liet.

Sitek overleed aan hersenletsel, nadat taxichauffeur Sidi Mohamed B. hem volgens het Openbaar Ministerie (OM) op in juli vorig jaar met gebalde vuist had geslagen. Het slachtoffer kwam daardoor hard met zijn hoofd op de grond terecht. De twee zouden ruzie hebben gekregen over de ritprijs.

De rechtbank buigt zich vandaag over de zaak tegen de 38-jarige taxichauffeur. Justitie beschuldigt hem van zware mishandeling met de dood tot gevolg.  De familieleden van Sitek ervaren de rechtszaak tot nu toe als zeer emotioneel.

Kijk in het filmpje voor de tenlastelegging van Sidi Mohamed B. in de rechtszaal.