Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Kok steekt collega neer op Rembrandtplein

12 april 2010, 09.24 uur · Aangepast 13 april 2010, 11.39 uur

Gasten van Italiaans restaurant La Madonnina op het Rembrandtplein hebben zondagavond de schrik van hun leven gekregen toen een ruzie tussen twee koks ontaardde in een bloederige steekpartij.

De twee 41-jarige koks kregen het in de keuken met elkaar aan de stok. Daarbij werd een van de koks meerdere malen door zijn collega gestoken met een groot koksmes. Hevig bloedend en met zijn belager op de hielen, vluchtte het slachtoffer het restaurant door naar buiten.

Terwijl de gewonde kok buiten ineen zeeg, gooide zijn collega het mes weg en sloeg op de vlucht. Hij kon even later door de politie worden aangehouden in de buurt van het Rembrandtplein. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

De eigenaar van het restaurant heeft nooit iets gemerkt van onenigheid tussen de koks. De twee kennen elkaar al jaren. Aanvankelijk meldde de politie dat het restaurant ten tijde van het incident bomvol zat, maar dat blijkt niet juist: er waren slechts enkele gasten aanwezig.

Kijk hier en hier bij AT5 Gespot voor meer foto's van de steekpartij.