Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Homo mishandeld bij homomonument

7 mei 2010, 14.46 uur · Aangepast 21 november 2011, 12.11 uur

Een 38-jarige homoseksuele man is woensdagnacht vlakbij het homomonument op de Westermarkt in elkaar geslagen. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis en heeft er een nacht moeten blijven.

De man liep rond 00.30 uur na een bevrijdingsfeest met een vriend en vriendin vanaf het monument naar de Dam, toen twee jongens op hem begonnen in te slaan. De vriendin van de man probeerde de jongens van hem af te houden, maar liep daarbij zelf een klap op. De jongens gingen er uiteindelijk op een scooter vandoor. Volgens de politie zou het vermoedelijk gaan om twee Marokkaanse jongens.

Na een paar minuten arriveerden de politie en een ambulance en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De man liep bij het incident een paar schrammen, een blauw oog, een zwelling in het gezicht en een scheefstaande neus op. Ook is het slachtoffer waarschijnlijk bewusteloos geweest, want hij kan zich een deel van het voorval niet meer herinneren.

De politie is nog op zoek naar de daders. Heeft u iets gezien, of heeft u andere bruikbare informatie, neem dan contact op met Politie Amsterdam-Amstelland: 0900-8844.