Start van hoofdcontent

Stad

nl

Referendum West over parkeergarage

14 mei 2010, 14.54 uur · Aangepast 16 mei 2010, 19.25 uur

Inwoners van Stadsdeel West mogen tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni laten weten of ze vóór of tegen de aanleg van de Singelgrachtgarage Marnix zijn. Dat meldt het stadsdeel vrijdag.

De referendumvraag luidt: De deelraad Westerpark heeft besloten om onder de Singelgracht, nabij het Marnixbad, een parkeergarage te bouwen. Bent u voor of tegen dit besluit?

Een groep bewoners onder de naam Vrienden van de Singelgracht vroeg met succes het stadsdeelreferendum aan. Omdat Stadsdeel Westerpark inmiddels is opgegaan in Stadsdeel West, mogen nu alle kiesgerechtigde inwoners van Stadsdeel West hun stem uitbrengen in het referendum.

Stadsdeel West beslist op 6 juli, ongeacht de opkomst, of de ondergrondse garage er komt of niet. Hierbij wordt volgens de deelraad rekenig gehouden met de uitslag van het referendum.

Het besluit om de Singelgrachtgarage Marnix aan te leggen werd eind januari genomen. De ondergrondse garage komt onder de Singelgracht ter hoogte van het Marnixbad. Er komen 800 plaatsen, 400 voor West en 400 voor Centrum. De ingang is gepland in het Frederik Hendrikplantsoen.