Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nauwelijks claims OV-chipkaart

20 mei 2010, 10.07 uur · Aangepast 21 mei 2010, 09.48 uur

Vergeten uit te checken met je OV-chipkaart? Dan kan je het geld terugvragen bij het GVB. Toch maken reizigers nauwelijks gebruik van deze mogelijkheid.

Dat meldt Metro donderdag. Slechts 6 procent van de reizigers die vergeten uit te checken klopt bij het GVB aan om geld te claimen.

In totaal mist 1 procent van de tramreizigers zijn OV check-uit, zo blijkt. Bij de metroreizigers vergeet 0,5 procent uit te checken. Zij betalen de maximale ritprijs van 4 euro. Dat bedrag kunnen zij- minus de ritprijs- zowel online als per post terugvragen bij het GVB.

Hoe lang het vervoersbedrijf die mogelijkheid nog aanbiedt weet het niet. "Zo lang het nodig is, houden we de claimregeling in stand", aldus een woordvoerder.

Vanaf 3 juni verdwijnt de strippenkaart definitief uit het openbaar vervoer in de stad. De SP kondigde deze week aan een motie tegen de invoering te zullen indienen, nadat een website waar reizigers een op naam gestelde OV-chipkaart kunnen bestellen slecht beveiligd bleek. Volgens de partij was dat "het zoveelste incident waarbij de reiziger de dupe is van de slechte organisatie achter de OV-chipkaart."

AT5 wil in stijl afscheid nemen van de strippenkaart. Heeft u een mooi verhaal? Een anekdote, een bijzondere band met de strippenkaart of spaart u alle soorten en maten? We horen het graag! Neem contact op met de AT5 Nieuwsredactie, 020 555 1179