Start van hoofdcontent
nl

Dijkgraaf over actie PC: Volgende keer schiet ik!

21 mei 2010, 12.05 uur · Aangepast 4 juni 2012, 14.03 uur

HP/De Tijd-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf kon de actie van Propria Cures (PC) wel waarderen. Redacteuren van het Amsterdamse studentenblad namen enkele vuilniszakken van Dijkgraaf mee. Die waarschuwt hen wel dat het eens maar nooit weer was.

Het meenemen en doorzoeken van de vuilniszakken was een tegenactie op het initiatief van Dijkgraaf om het vuilnis van politici door te spitten. HP/De Tijd gaf samen met Weekend onlangs eenmalig het roddelblad Binnenhof uit, waarvoor redacteuren in het afval van politici doken.

PC deed vervolgens hetzelfde bij Dijkgraaf en zal de inhoud van de zakken de komende tijd op de site van het blad publiceren. Daar reageert Dijkgraaf sportief op de actie. "Heren, uitstekend werk! Het was het definitieve failliet van PC geweest als jullie dit níet hadden gedaan. Dus ik vind het allemaal prima."

Wel waarschuwt hij dat het bij deze ene keer moet blijven, want zo redeneert hij "Binnenhof was ook een eenmalig dingetje. De volgende keer schiet ik jullie van mijn erf af."

Dijkgraaf maakte eerder deze maand bekend binnenkort weg te gaan bij uitgeverij Audax om als hoofdredacteur aan de slag te gaan bij de nieuwe omroep PowNed.