Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hevige vuilnisbrand slaat over naar flat

27 mei 2010, 09.35 uur · Aangepast 28 mei 2010, 14.11 uur

Een uitslaande vuilnisbrand vannacht in de Molenwijk in Noord.

De bewoners van Torenmolen werden om 4.00 uur opgeschrikt door een brand  in een ondergrondse afvalcontainer. De uitslaande brand was zo hevig dat de gevelpanelen aan de zijkant van de flat in brand vlogen. De bewoners van de flat waarschuwden elkaar en de brandweer. Die had de metershoge vlammenzee snel onder controle. Vanmorgen was goed te zien dat de hele zijkant van de flat in brand heeft gestaan en dat deze liep daardoor veel brandschade opliep. Niemand raakte gewond. Rond 6 uur in de ochtend konden de geschrokken bewoners hun huizen weer in, aan de binnenkant van de flat was geen schade.

Volgens omwonenden begon het vuur in een hoop afval die naast de container stond. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Een buurtbewoner vertelt AT5 dat het vuilnis zich steeds metershoog tegen de gevel opstapelt. Een van de oorzaken daarvan is volgens haar dat de vuilniswagen die de ondergrondse container moet lichten en legen er niet goed bij kan. Autobezitters zouden hun auto verkeerd parkeren waardoor die in de weg staan. Zij zegt al meerdere malen de politie en de milieudiensten hierover te hebben ingelicht.

Inwoners van de Molenwijk stuurden AT5 vannacht een video van de brand. Op het weblog van de Molenwijk is een persoonlijk verslag van de geschrokken flatbewoners te lezen.

Kijk hier, hier en hier voor meer foto's van de brand.

De afgelopen weken gingen er al regelmatig afvalhopen in de fik op diverse plekken in de stad.