Grote terreuroefening bij het Centraal Station

0
Whatsapp

112

Grote terreuroefening bij het Centraal Station

27 mei 2010, 15.18 uur · Aangepast 29 mei 2010, 13.29 uur

Rond het middaguur liep er wel heel veel politie rond op en nabij het Centraal Station. De politie laat AT5 weten dat er niets aan de hand is, maar dat het slechts om een oefening gaat.

Het Korps Landelijke Politie Diensten oefent samen met de Amsterdamse politie, de NS, de marechaussee en het GVB om verdacht gedrag van reizigers te leren herkennen. Bij de ingangen van het station worden reizigers gecontroleerd, onder andere door agenten in burger.

Op vier ingangen na is het Centraal helemaal afgesloten. Bij die ingangen staan zogeheten spotters van de politie, die kijken of reizigers zich verdacht gedragen. Als dat het geval is, moeten ze een aantal vragen beantwoorden. Zo nodig moet de verdachte persoon zijn legitimatie tonen of wordt hij zelfs aangehouden. In totaal zijn er maar liefst 150 agenten bij de oefening betrokken.

De politie verrichtte drie aanhoudingen. En persoon had nog boetes openstaan en twee anderen deden valse bommeldingen. Het drietal is inmiddels weer op vrije voeten.

Whatsapp