0
Whatsapp

Stad

'Chaos fietstaxi's dreigt in stad'

4 juni 2010, 11.23 uur · Aangepast 3 oktober 2012, 13.31 uur

Deze zomermaanden ontstaat er een grote chaos in de Amsterdamse fietstaxibranche. Dat zegt het bedrijf Fiets Taxi Amsterdam.

De fietstaximarkt is vorig jaar juni vrijgegeven waardoor er steeds meer eenmansondernemingen bijkomen. Volgens Fiets Taxi Amsterdam geven deze kleine bedrijfjes een slecht imago aan de fietstaxi's in de stad en ontstaat er zo een enorme chaos.

"Veel van deze eenmanszaakjes rijden met verpauperde riksja's rond. De chauffeurs, veel Oost-Europeanen, spreken nauwelijks Engels en weten vaak niet eens waar de Dam is", aldus Jordy Slats van Fiets Taxi Amsterdam. Volgens Slats geeft dit een slechte naam aan de fietstaxi's. "Alle chauffeurs worden als boeman gezien."

De gemeente heeft nog geen officiële standplaats voor fietstaxi's, maar er zijn wel duidelijke afspraken gemaakt over waar de taxi's wel en niet mogen staan. Veel taxi's houden zich hier niet aan volgens Slats. De SP heeft in de gemeenteraad vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Wiebes over de problemen in de fietstaxibranche.

De gemeente laat weten dat de uitgave van nieuwe vergunningen tijdelijk is stopgezet. De honderd vergunningen die inmiddels al zijn uitgegeven blijven gehandhaafd.

Whatsapp