Stad

NL
V

Management weet ook niet waar Badr Hari is

7 juni 2010, 15.00 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.06 uur

Ook het management van Badr Hari heeft geen idee waar de van mishandeling verdachte kickbokser is.

Dat verklaart het European Fighting Network in een persbericht. De 25-jarige Badr Hari zou zich woensdag 2 juni vrijwillig melden op het politiebureau, maar kwam niet opdagen. Sindsdien is de politie naar hem op zoek.

Hari wordt verdacht van betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van een portier van Club Blinq op het Kleine Gartmanplantsoen in februari van dit jaar. "Ook wij weten niet waar hij zich nu bevindt en wat de uitkomst van deze zaak zal zijn", zo schrijft het management.

European Fighting Network doet ook de organisatie van het It's Showtime gala in de ArenA. In de wedstrijd tegen zijn grote rivaal Hesdy Gerges ging Badr Hari daar negen dagen geleden flink in de fout. Hari trapte Gerges vol in het gezicht terwijl die al op de grond zat.

European Fighting Network laat weten dat het Hari "een behoorlijke geldboete" heeft opgelegd voor die overtreding. De organisatie heeft bewust niet voor een schorsing gekozen. "Wij vinden dat hij met zijn pas 25-jarige leeftijd een tweede kans verdient bij It's Showtime en zullen hem daar bij proberen te begeleiden."