Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vrouw in elkaar geslagen om geaardheid

9 juni 2010, 17.23 uur · Aangepast 9 juni 2010, 18.44 uur

In de nacht van zondag op maandag is weer anti-homogeweld gepleegd in de stad. Een lesbische vrouw werd in elkaar geslagen toen zij een gaybar verliet.

Volgens het COC zijn de daders haar gevolgd en reden zij de vrouw klem. Vervolgens scholden zij de vrouw uit voor 'vuile pot' en sloegen haar in elkaar.

Dit is niet het eerste geval van anti-homogeweld in de stad. Deze maand werden drie gevallen van anti-homogeweld gemeldt bij het COC. Op Bevrijdingsdag werd een homosekuele man in elkaar geslagen bij het Homomonument. Vorige week nog werd een homoseksuele man op het Amstel station bespuugd en geslagen door een groep jongeren. In januari bleek al dat het geweld tegen homo's in de stad flink is toegenomen.

De Amsterdamse homo-gemeenschap is het zat en roept Amsterdammers op om te protesteren tegen het geweld. Op 13 juni verzamelen homoseksuelen en bewoners zich bij het Homomonument op de Westermarkt. Ze willen duidelijk maken dat ze het anti-homogeweld niet langer tolereren. Ze roepen iedereen op zich zo kleurrijk mogelijk te kleden om te laten zien dat je mag zijn wie je wilt.

De protestactie begint om 15.00 uur op de Westermarkt.