112

Aanhoudingen na inval homodisco

12 juni 2010, 14.46 uur · Aangepast 6 juli 2010, 14.10 uur

De politie heeft vrijdagnacht vijf aanhoudingen verricht na een inval in de populaire homodisco Cockring op de Warmoesstraat.

In de Cockring werden verschillende soorten harddrugs aangetroffen en door de politie inbeslaggenomen. Het ging om xtc, crystal meth en vermoedelijk cocaïne. Volgens de politie was de inval het resultaat van een onderzoek dat enkele maanden geleden startte.

De aangehouden mannen worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Twee van hen worden verdacht van handel in harddrugs en een man voor het bezit van pepperspray. Ook zijn in vier woningen huiszoekingen verricht. Op een van deze locaties werden harddrugs aangetroffen.

Alle bezoekers, zo'n 100 man, werden naar het bureau aan de Beursstraat geleid om stuk voor stuk gefouilleerd te worden. De politie hield een man aan vanwege mogelijke drugshandel.

Een bezoeker meldt AT5 dat de inval behoorlijk intimiderend was. "Als er 100 man binnen was, dan waren het zeker 110 politieagenten", aldus de man die aanwezig was tijdens de inval.  Iedereen moest een uur met zijn handen omhoog wachten om via een speciale afzetting buiten naar het politiebureau te worden gestuurd, waar iedereen gefouilleerd werd.

Volgens aanwezigen waren er ook toeristen in de disco aanwezig. Zij hadden geen idee wat er aan de hand was, ook omdat de politie alleen in het Nederlands communiceerde. Andere bezoekers moesten volgens een getuige stil zijn en konden de toeristen dus niet informeren.