Start van hoofdcontent
NL
V

Olcay Gulsen: Distantieer me van actie Bavaria

16 juni 2010, 10.35 uur · Aangepast 16 juni 2010, 15.58 uur

De Amsterdamse modeontwerpster Olcay Gulsen vindt het maar niks hoe Bavaria 'haar' Dutch Dress gebruikt.

Het door Gulsen ontworpen jurkje is wereldnieuws, doordat een groep van 36 zogenaamde Bavaria-babes tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken is opgepakt, omdat ze met hun jurkjes op ongeoorloofde wijze reclame zouden maken voor het biermerk.

In het AD benadrukt Gulsen dat de manier waarop Bavaria campagne voert met het jurkje niet de hare is. "Iemand vroeg me zelfs of ik deze campagne heb bedacht, maar ik distantieer me van deze manier van marketing voeren."

Overigens zijn ook niet alle Bavaria-babes even blij met de bierbrouwer. Cindy van Diernen (23) uit Almere zegt tegen De Telegraaf: "Wij zijn wel een beetje gebruikt door Bavaria."

De groep werd op last van FIFA-officials uit het stadion verwijderd en enkele uren vastgehouden in een kantoor van de wereldvoetbalbond. Onder de vrouwen was ook de Amsterdamse Barbara Castelein. Volgens haar werden de vrouwen flink onder druk gezet door de Zuid-Afrikaanse autoriteiten. Er werd zelfs gedreigd met een half jaar celstraf, wat leidde tot paniek en huilbuien onder de vrouwen.

UPDATE: Het ministerie van Butenlandse Zaken meldt dat de Zuid-Afrikaanse politie twee van de Bavaria-meisjes in hun hotel heeft gearresteerd. Ze zouden binnen enkele uren naar de rechtbank worden gebracht.

De babes doen hun ding