Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Laster leidde tot val Marcouch'

19 juni 2010, 14.21 uur · Aangepast 21 juni 2010, 11.10 uur

De val van Marcouch als politiek leider van de afdeling Nieuw-West eind vorig jaar is zorgvuldig voorbereid door het kamp van Baâdoud. Dat meldt De Volkskrant vandaag.

Nieuwe leden van de PvdA zouden zijn geronseld om Baâdoud te kiezen als lijsttrekker en op de avond van de verkiezing zijn leden geintimideerd. Dat stelt De Volkskrant op basis van gesprekken met 'ingewijden in de Marokkaanse gemeenschap in Nieuw-West'. Op de tumultueuze verkiezingsavond werd Baadoud in de derde ronde met één stem verschil gekozen als nieuwe leider van de PvdA in Nieuw-West.

Jongeren zouden zijn opgehitst met het gerucht dat Marcouch homo en pro-Israel is. Ondernemers in de multiculturele evenementenindustrie, arbeidsreintegratie en welzijn die zich door Marcouch gepasseerd voelden zouden erachter zitten, aldus De Volkskrant.  Marcouch zou als stadsdeelvoorzitter enkele organisaties buiten de deur hebben gezet omdat hij ze te duur vond of omdat ze geen goed werk leverden.

In een reactie zegt de PvdA Nieuw-West verbolgen te zijn dat De Volkskrant 'niet vier dagen heeft willen wachten tot de uitkomsten van het onafhankelijk onderzoek beschikbaar zijn.' "Op dit moment is dat simpelweg niet klaar, daardoor kent het afdelingsbestuur de uitkomst niet en daarom kunnen we onmogelijk reageren op de forse maar anonieme aantijgingen in de Volkskrant", laat een woordvoerder weten.

De PvdA doet onafhankelijk onderzoek naar de totstandkoming van de kandidatenlijst van de PvdA voor de deelraadverkiezing 2010. Op 23 juni worden daarvan de resultaten bekend.