Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Luis Suarez in Afrika nu de duivel

6 juli 2010, 11.19 uur · Aangepast 15 juli 2011, 15.48 uur

In eigen land mag hij dan een held zijn, in Afrika hoeft Luis Suarez zich voorlopig niet meer te vertonen.

In de kwartfinale tegen Ghana sloeg Suarez in de slotminuut van de verlenging de bal met zijn hand uit het doel. Ghana miste de penalty en verloor daarna ook de strafschoppenserie.

Zelf sprak de Uruguayaanse aanvaller na afloop van 'de hand van God', maar in Afrika denken ze daar toch wat anders over. "Hand van de duivel", kopt bijvoorbeeld de Sunday Times, een krant uit Kaapstad.

De bondscoach van Uruguay beklaagde zich maandag over de manier waarop sommige pers over Suarez heeft geschreven. "De berichtgeving is tendentieus geweest."

Hoewel de teleurstelling bij Ghanezen over de hele wereld enorm is, wachtte de ploeg maandagnacht in eigen land een heldenontvangst. Fans, gehuld in de landskleuren groen, goud en rood, legden op het vliegveld van hoofdstad Accra een rode loper uit voor de spelers en besprenkelden het vliegtuig met water.

,,We hebben ons best gedaan voor Ghana en Afrika, maar het geluk was niet aan onze zijde'', verklaarde middenvelder Stephen Appiah bij aankomst. Hij deed een gewaagde belofte aan de supporters. ,,Ik ben geen profeet, maar we gaan ons kwalificeren voor het WK van 2014 en daar zullen we meedoen om de titel.''