Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Martin Jol is overtuigd: "Ik blijf bij Ajax"

22 juli 2010, 09.53 uur · Aangepast 26 juli 2010, 11.43 uur

Martin Jol blijft coach van Ajax. Na een gesprek met algemeen directeur Rik van den Boog heeft hij het Engelse Fulham definitief afgezegd.

Van den Boog keerde woensdag terug van zijn vakantie om met Jol te praten over de situatie bij de club. De coach deed zijn eerder zijn beklag, omdat hij een aantal belangrijke spelers had zien vertrekken en hij door de slechte financiële situatie bij Ajax geen vervangers voor kon aantrekken. Jol schermde met een aanbieding van Fulham. De Engelse club was bereid ver te gaan voor de coach.

Van den Boog liet Jol woensdagavond in een gesprek weten dat de selectie versterkt kan worden. Bovendien meldde Van den Boog dat ook bij een eventueel vertrek van de dragende spelers, Gregory van der Wiel, Luis Suarez of Maarten Stekelenburg er adequate vervangers mogen worden aangetrokken.

Jol laat in De Telegraaf weten dat hij na het gesprek met Van den Boog geen twijfels meer heeft over blijven bij Ajax. Hij wilde vooral zien dat iedereen bij de club zijn schouders eronder zou zetten om aan een mooie toekomst te werken.  "Het was altijd mijn intentie om door te bouwen bij Ajax. Ik was gewoon op zoek naar het goede gevoel." Op de site van Ajax geeft hij een nadere toelichting.

Fulham laat op haar website weten de onderhandelingen gestaakt te hebben. Ajax zou geweigerd hebben Jol te laten gaan, ookal was hij persoonlijk al rond met de Engelsen.