Stad

NL
V

Gay Pride: April, Exit en Soho open

23 juli 2010, 09.53 uur · Aangepast 24 juli 2010, 13.47 uur

Een aantal bekende homobars en -clubs in de Reguliersdwarsstraat is gewoon open tijdens de Gay Pride.

Dat heeft ProGay, de organisator van de Gay Pride, vrijdag bekendgemaakt. De homozaken van de onlangs overleden ondernemer Sjoerd Kooistra moesten allemaal dicht wegens een zakelijk conflict met bierbrouwer Heineken. Na overleg tussen ProGay, Heineken en de gemeente Amsterdam zijn ze echter gewoon open tijdens de Gay Pride.

April, Exit Bar en Exit Club sloten onlangs de deuren, maar gaan tijdelijk weer open. Bar Soho zou binnenkort sluiten, maar dat gebeurt nu pas na het jaarlijkse homofestival. De Gay Pride duurt van 1 tot 8 augustus.

De Reguliersdwarsstraat is het centrum van de Amsterdamse homoscene, maar door de sluiting van de zaken van Kooistra is het er de laatste tijd behoorlijk stil. Volgens ProGay is de straat erg belangrijk voor de Gay Pride en kan die nu weer als vanouds "het bruisende middelpunt" van het festival zijn.

Ook Heineken laat weten blij te zijn dat de zaken open gaan tijdens de Gay Pride. Het bedrijf zegt ook te hopen dat de bars en clubs binnenkort weer definitief de deuren openen. Wat de bierbrouwer betreft blijven het homozaken. Directeur horeca Wouter Fijnaut: "We willen ook op lange termijn ervoor zorgen dat de Reguliersdwarsstraat haar authentieke karakter blijft houden met succesvolle zaken en een trouwe doelgroep."