Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

UPDATE: Transfer El Hamdaoui ketst af

24 juli 2010, 13.08 uur · Aangepast 30 juli 2010, 09.33 uur

De transfer van Mounir El Hamdaoui van AZ naar Ajax gaat niet door. De clubs hadden vrijdag overeenstemming bereikt over de transfersom, maar de salariseisen van de Marokkaanse aanvaller waren Ajax te gortig.

"Het verschil tussen vraag en aanbod was veel te groot", zo liet een woordvoerder van de Amsterdammers zaterdag weten. AZ bevestigde dat de transfer is afgeketst. De clubleiding van Ajax heeft AZ zaterdagochtend laten weten dat de transfer niet doorgaat.

Vrijdagavond na Ajax-Chelsea zat trainer Martin Jol met de spits om de tafel. De salariseisen van de spits waren te hoog, maar Jol probeerde de Marokkaan ervan te overtuigen dat Ajax de ideale springplank naar de Europese top is.

Met het oog op een mogelijke transfer besloot AZ El Hamdaoui al niet in te zetten in de voorronde van de Europa League. Ook ging hij niet mee met AZ naar een trainingskamp in Duitsland. El Hamdaoui had in Alkmaar nog een contract tot medio 2012.

"De zoektocht naar een nieuwe nummer 9 gaat verder", aldus de woordvoerder van Ajax. Martin Jol wil graag op korte termijn een vervanger hebben voor de vertrokken Marko Pantelic. Ajax speelt woensdag de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki.