Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog 4 arrestaties in verkrachtingszaak

24 juli 2010, 13.46 uur · Aangepast 17 januari 2011, 12.24 uur

De politie heeft nog vier jonge Amsterdammers opgepakt in verband met de groepsverkrachting van een meisje van zeventien half mei in Zuidoost. Onder de nu negen verdachten zijn twee bewoners van zorginstelling Cordaan.

Dat heeft de politie bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool. Onder de verdachten zijn een zestien- en een zeventienjarige jongen. De anderen zijn 18 tot 22 jaar.

Eerder had de recherche vijf mannen gearresteerd, onder wie twee licht verstandelijk gehandicapte bewoners van de woongroep Parkhof van Cordaan in Zuidoost. Zij zijn 21 en 22 jaar.

Het zeventienjarige meisje was in mei weggelopen uit een gesloten inrichting in Groningen. Daar zitten jongeren die kampen met ernstige gedragsproblemen. Ze was om onduidelijke redenen naar Parkhof in Reigersbos gegaan.

Volgens justitie hebben de twee bewoners en hun vrienden meerdere keren seks met haar gehad terwijl ze hevig tegenstribbelde. De daders maakten opnames van de groepsverkrachting. De beelden leken aan te tonen dat de seks in Parkhof heeft plaatsgevonden. Justitie heeft inmiddels verklaard dat de verkrachting echter buiten het terrein van de zorginstelling is gebeurd.

Op 13 mei werd het meisje verward en over haar toeren aangetroffen op een metrostation in de buurt. Uiteindelijk vertelde ze hoe ze langdurig was verkracht door een grote groep mannen.

Met de negen verdachten die allemaal nog in de cel zitten heeft het rechercheteam waarschijnlijk nog steeds niet alle betrokkenen te pakken. Meer arrestaties zijn niet uitgesloten.