Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Jol: El Hamdaoui heeft 'nee' gezegd

29 juli 2010, 09.53 uur · Aangepast 31 juli 2010, 15.31 uur

Het is nog hoogst onzeker of de transfer van Mounir El Hamdaoui van AZ naar Ajax rond gaat komen. De clubs zijn het eens over de transfersom, maar Ajax wil niet aan de (salaris-)eisen van de Marokkaanse spits voldoen.

"Hij heeft 'nee' gezegd, dus we kijken naar anderen", zei trainer Martin Jol woensdag na het teleurstellende gelijkspel in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK (1-1).

Ajax heeft El Hamdaoui de tijd gegeven om na te denken. "Als hij er nog even over na wil denken, is dat goed", aldus Jol. De oefenmeester wil graag een spits toevoegen aan zijn selectie. Na het vertrek van Marko Pantelic beschikken de Amsterdammers niet meer over een echte aanvalsleider. "En Mounir is gewoon een goede spits die doelpunten maakt", zei Jol.

De Telegraaf meldt dat El Hamdaoui bij AZ traint, maar graag naar Ajax wil. "Hij heeft me in een gesprek voor de training verteld dat hij graag naar Ajax wil, maar dat die club nu aan zet is. Mounir heeft gezegd dat hij nog een maand de tijd heeft om naar Ajax, dan wel een andere club te verkassen. Mocht dat niet gebeuren, dan zet hij per 1 september de knop om en geeft hij zich voor honderd procent voor AZ", aldus AZ-trainer Verbeek.

Tegen PAOK stond Miralem Sulejmani in de punt van de aanval. De Serviër ging halverwege de tweede helft naar de kant vanwege hamstringklachten. "Micky voelde zich goed en wilde graag spelen", verklaarde Jol zijn keuze voor de aanvaller die vorige week nog openlijk liet blijken bijzonder ontevreden te zijn omdat Ajax een verhuur naar West Ham United heeft geblokkeerd.

Eerder leek de overgang van El Hamdaoui naar Ajax alsnog rond te zijn. De spits zou in een gesprek met Jol zijn salariseisen naar beneden hebben bijgesteld.