Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

UPDATE: El Hamdaoui definitief Ajacied

30 juli 2010, 12.22 uur · Aangepast 2 augustus 2010, 12.15 uur

Eindelijk is er een einde gekomen aan de soap rond Mounir El Hamdaoui. De spits heeft vrijdag een vierjarig contract bij Ajax getekend.

"We zijn eruit", zei trainer Martin Jol op de persconferentie van vrijdag. Mounir El Hamdaoui komt definitief naar Ajax. Vrijdagmiddag werd er overeenstemming bereikt over de laatste details in het contract van de aanvaller. Ook AZ heeft het vertrek van El Hamdaoui bevestigd. Omdat Ajax de spits op tijd bij de KNVB heeft ingeschreven, mag hij zaterdag al uitkomen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De return tegen PAOK Saloniki van woensdag moet El Hamdaoui wel aan zich voorbij laten gaan. Bij een eventuele volgende ronde mag hij wel meespelen.

Eerder gaf El Hamdaoui Ajax al tweemaal zijn ja-woord, maar kwam hij daar beide keren op terug. De spits wilde voordat hij zijn handtekening zou zetten eerst nog verder onderhandelen, onder andere omdat hij een vergoeding wilde voor de sportwinkel die hij samen met zijn broers runt in Rotterdam. Door de vertraagde onderhandelingen moest El Hamdaoui de Champions League kwalifactiewedstrijd tegen PAOK Saloniki missen. Een wedstrijd die overigens in een teleurstellend gelijkspel eindigde.

Hoewel Ajax inmiddels naar andere opties aan het kijken was, kwamen de twee partijen er dan toch nog uit. Vrijdagmiddag liep El Hamdaoui dan eindelijk in Ajax kleding over De Toekomst. De aanvaller werd maandag al medisch gekeurd.