Start van hoofdcontent

112

NL
V

Politie heeft drie weken later pas tijd

3 augustus 2010, 19.23 uur · Aangepast 5 augustus 2010, 12.22 uur

Jasper Schneider zag voor zijn ogen iemand stelen. Het oud-deelraadslid kon echter pas na drie weken bij de politie terecht.

Schneider zag drie weken geleden op de Linnaeusstraat twee dagen achter elkaar een autodief aan het werk. Toen de jongen hem de tweede dag uitschold, besloot Schneider direct aangifte te doen bij de politie van bedreiging en belediging. Hij hoopte daarnaast de dader via een fotoconfrontatie aan te kunnen wijzen. Hij kreeg te horen dat er geen bevoegd personeel aanwezig was op dat moment om met hem de foto's door te nemen. Het duurde zelfs tot gisteravond voor hij van de politie een telefoontje kreeg dat hij eventueel langs kon komen.

Voor Schneider hoeft het nu niet meer. Hij vindt het absurd dat het zo lang moest duren voor hij de foto's kon bekijken. Om zijn ongenoegen te uiten heeft hij inmiddels brieven geschreven aan stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik en de nieuwe burgemeester Eberhard van der Laan. Hij hoopt dat ze iets aan deze gang van zaken kunnen veranderen.

Een woordvoerder van de politie laat in een reactie weten dat het niet wenselijk is dat iemand drie weken moet wachten voor een dergelijke fotoconfrontatie, maar dat dit zeker ook niet ongebruikelijk is omdat sommige zaken nu eenmaal meer prioriteit hebben dan andere.