Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dubbeltjestruc van René nog steeds succesvol

4 augustus 2010, 12.35 uur · Aangepast 5 augustus 2010, 00.55 uur

'Buurthulp' René liet in 2009 al aan AT5 zien hoe hij het doet: de dubbeltjestruc. Blijkbaar heeft hij het nog steeds druk.

In dubbeltjesgebieden betalen automobilisten voor de eerste paar uur parkeren maar 10 cent. Daarna gaat het normale tarief in. Iets wat omzeild kan worden door weer een dubbeltje bij te storten. 

Wie rond de Maasstraat parkeert en geen tijd heeft om zelf bij te blijven storten kan 'buurthulp' René inschakelen. In 2009 liet hij aan AT5 al eens zien hoe hij zijn 'service' verricht. Blijkbaar is er in de tussentijd weinig veranderd, want De Telegraaf meldt woensdag dat de dubbeltjestruc nog steeds gretig wordt gebruikt. Ook René wordt weer genoemd.

Een woordvoerder van de parkeerdienst Cition reageert: "We controleren er nu nog niet echt op. Maar dat gaat straks wel gebeuren."

Het verplicht maken van kentekenparkeren, waarbij iedereen zijn kenteken moet invoeren in de parkeermeter (inclusief vreselijk irritante draaischijf), zou voorgoed een einde maken aan de dubbeltjestruc. "Als je na drie uur weer hetzelfde kenteken opgeeft, dan weten wij dat natuurlijk", aldus Cition. Tot die tijd heeft René het er maar druk mee.