Stad

NL
V

UPDATE: 2 keer kort geding tegen Kwakoe

5 augustus 2010, 15.12 uur · Aangepast 7 augustus 2010, 13.10 uur

Twee bedrijven hebben een kort geding aangespannen tegen de organisatie van het Kwakoe Festival. Het gaat om het bedrijf Van der Goes verhuur en heftruckbedrijf Bakker uit Purmerend

Beide bedrijven krijgen nog geld van de organisatie. In het geval van Van der Goes gaat het om een bedrag van 7000 euro. Kwakoe had het bedrijf een schikkingsvoorstel van 2500 euro gedaan, maar daar is Van der Goes niet mee akkoord gegaan, zo meldt het AT5. Het kort geding dient vrijdag. De podiumverhuurder heeft intussen een deurwaarder ingeschakeld.

Het is onduidelijk hoeveel geld het heftruckbedrijf Bakker nog tegoed heeft; het bedrijf wil daarover geen mededelingen doen.

Eerder deze week dreigde Van der Goes nog de podia en verlichting van het terrein te verwijderen. Kwakoe liet de medewerkers van het bedrijf daarop niet toe tot het terrein.

Vorige week lag Kwakoe ook al in de clinch met de verhuurder van de partytenten op het festival, firma De Boer tenten. Dat probeerde de partytenten af te breken omdat Kwakoe ook daarbij die firma een betalingsachterstand had. Dat conflict is inmiddels geschikt.