Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Directeur Kwakoe in elkaar geslagen

9 augustus 2010, 09.30 uur · Aangepast 10 augustus 2010, 18.18 uur

De directeur van het Kwakoe Festival, Kenneth Renfurm is zondagavond in zijn kantoor aangevallen.

Renfurm werd gemolesteerd door de leden van de muziekformatie Fayalobie, die had opgetreden op het festival en nog geld zou krijgen van de organisatie. Renfurm was na afloop van het festival op zijn kantoor toen drie leden van de band hun gage kwamen opeisen. "Zij wilden direct 300 euro, maar dat geld had ik op dat moment niet liggen", aldus Renfurm.

Na een discussie ontstond een handgemeen. Renfurm kreeg een aantal klappen op zijn hoofd en liep een gebroken pink op. Twee van de drie bandleden konden direct na de ruzie worden aangehouden. Renfurm heeft aangifte gedaan bij de politie.

Afgelopen week lag de organisatie van het festival in Zuidoost al in de clinch met podiumverhuurder Van der Goes en Bakker Heftrucks uit Purmerend. Van der Goes zou nog 7000 euro krijgen van Kwakoe en dreigde net als Bakker Heftrucks met een kort geding. Dat ging op het laatste moment niet door, omdat Kwakoe alsnog over de brug kwam met een flink deel van het verschuldigde bedrag.

Daarvoor kwam het tot een confrontatie met de verhuurder van de partytenten op het festival, firma De Boer tenten. De Boer tenten probeerde de partytenten af te breken omdat Kwakoe ook bij dit bedrijf een betalingsachterstand had.

Het Kwakoe Festival sloot zondagavond de 35e editie af. Het evenement trok dit jaar dit jaar ongeveer 250.000 bezoekers getrokken, flink minder dan de vorige editie, toen er nog 350.000 mensen kwamen.