112

Slachtoffer mishandeling tram blij dat hij nog leeft

9 augustus 2010, 12.54 uur · Aangepast 12 augustus 2010, 20.06 uur

Een 26-jarige man is ernstig mishandeld en meerdere malen gestoken in een tram. De politie is nog op zoek naar de daders.

De mishandeling gebeurde zondag 1 augustus kort na middernacht in tram 3. Het slachtoffer sprak twee mannen aan die op de vloer van de tram spuugden. Het duo riep daarop hun vrienden erbij, die verderop in de tram stonden.

De groep stortte zich op het slachtoffer en mishandelde hem ernstig. Toen de tram stopte bij een halte zette het geweld zich buiten de tram voort. De groep bestond uit zeven of acht personen, waaronder twee vrouwen en een man met hond. In het filmpje doet het slachtoffer aan AT5 zijn relaas van het ernstige incident.

Een direct gestarte zoekactie naar de daders leverde een 15-jarige verdachte op die kort na het incident kon worden aangehouden. Hij is echter weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De politie is nog op zoek naar de andere personen uit de groep en roept daarbij nu de hulp in van het publiek. Op camerabeelden is de groep goed te zien. Deze worden vanavond getoond in een politie-opsporingsbericht na het AT5 Nieuws.

Het slachtoffer is, na enkele dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, thuis aan het herstellen van zijn verwondingen. De recherche neemt dit ernstige misdrijf hoog op en roept mensen met meer informatie op zich te melden via telefoonnummer: 020-559 2500.

Kijk hier voor het opsporingsbericht van de politie met beelden van de vermoedelijke daders.